Kennismaking

Practisch

Werkwijze en specialiteiten

Contact en Routebeschrijving

Home

Kennismaking

Peter Sprey, arts voor psychotherapie.

Opleiding en beroepsmatige ontwikkeling:
Studie geneeskunde in Leiden en Rotterdam. Artsdiploma behaald.

Ik heb daarna de eerste jaren gewerkt als huisarts in een stadspraktijk en beleefde daarbij een gevoel van sterke onvrede en onmacht over de kloof tussen lichamelijke klachten enerzijds en de psychische achtergrond en omstandigheden van de mensen die mijn hulp zochten anderzijds.

Portret Peter Sprey

De antroposofische geneeskunde gaf me de beste mogelijkheden om deze tegenstellingen enigszins met elkaar te verbinden. Na 14 jaren heb ik deze praktijk overgedragen.
Vervolgens heb ik 3 jaren gewerkt op de psychosomatische afdeling van een antroposofische kliniek in Duitsland. Daarna in Duitsland weer als huisarts in een eigen praktijk gewerkt gedurende 19 jaar.

Ik voelde me steeds sterk aangesproken door de psychische achtergrond en omstandigheden van mensen. In Duitsland het diploma Arts voor Psychotherapie gehaald, met aanvullende seminaren in Engeland, Amerika, Duitsland en Nederland (Bioenergetica, Gestalttherapie, Regressietherapie).

In de laatste jaren heeft vooral het gedachtegoed van Ken Wilber mijn innerlijke ontwikkeling be´nvloed en nieuwe perspectieven voor mijn werk gegeven. De laatste tijd in Duitsland heb ik overwegend als psychotherapeut gewerkt. Met 64 jaar het huisartsenwerk geheel beeindigd. Terugkeer naar Nederland.
Momenteel uitsluitend nog werkzaam als Arts voor Psychotherapie.